Estetik gülüşü sağlayan en önemli unsur hiç şüphesiz ki sağlıklı diş yapısıdır. Ağızda uzun süreli olarak eksik dişlerle yaşamak estetik kayıplara sebep olduğu gibi, kişide özgüven zedelenmesine de yol açmaktadır. Bunların yanı sıra ağızda eksik diş bulunması diğer dişlerin de kısa süre içerisinde şekil bozukluklarına uğramasına ve çürümeyle karşı karşıya kalmasına sebep olmaktadır. İmplant diş uygulamaları doğala en yakın yapılarıyla tüm bu sorunların kolayca çözümüne olanak sağlamaktadır.

Diş eksikliğinin giderilmesi yüz şeklini, gülüşü ve yüz estetiğini düzeltmenin yanı sıra, ağız ve diş sağlığını da yakından ilgilendirir. Bu sebeple eksilen dişlerin en kısa zaman içerisinde tamamlanmasını sağlamak gerekir. Günümüzde eksilen dişlerin telafisini sağlamak adına uygulanan yöntemlerden biri köprü tedavisi, bir diğeri de implant uygulamalarıdır.

İmplantlar, doğal diş yapısına en uygun tedavi yöntemi olması sebebiyle günümüzün en fazla tercih edilen tedavi yöntemdir. Köprü ve protez tedavisine oranla daha iyi konuşma ve çiğneme işlevi sağlaması, implantların ilk tercih olma sebeplerinden biridir.

İmplant Nedir?

İmplant, kırılan veya farklı sebeplere bağlı olarak eksilen dişlere estetik ve işlevsel fonksiyonlarını kazandırmak amacıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Diş ve ağız dokusuna en uygun malzemelerden üretilerek kullanıma sunulan implantlar ‘’yapay diş kökü’’ olarak da tanımlanır. Kaybedilen dişin bulunduğu bölgede yeterli kemik yapısının olması durumunda implant uygulaması en geçerli tedavi yöntemidir.

Eksik dişin ön ve arkasındaki dişler üzerinde her hangi bir işlem yapılmasına gerek duyulmadan yerleştirilebilmesi önemli bir avantaj sağlar. İmplant tedavisinde, sadece eksik dişin bulunduğu bölgedeki çene kemiği içerisine silindirik yapıda bir vida yerleştirmek suretiyle oluşan boşluğun kapanması sağlanır.

İmplant Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant uygulamaları ağızda eksik bulunan diş sayısına bağlı olarak gerektiğinde köprü uygulamaları gibi farklı işlemlerle kombine edilerek yapılmaktadır. Tek diş eksikliğinin giderilmesi amacıyla yapılacak olan implant tedavisinde eksik dişin ön veya arkasında yer alan dişlerde herhangi bir aşındırma yapılması söz konusu değildir. Eksik dişin bulunduğu bölgedeki kemik yapının içerisinde implant vidasının yerleştirilmesi ve üzerine kaplama yapılması yeterli olmaktadır.

İlgili Link: Estetik Dolgu Uygulamaları İle Daha Güvenli Gülüşler Mümkün

İmplant tedavisi diş çekiminin tam tersi bir uygulamadır. Diş çekiminde kemik içerisinden dişin alınması söz konusuyken, implant uygulamasında kemik içerisine yapay diş kökünün yerleştirilmesi işlemi yapılır. Tedavi sırasında en uygun anestezi yöntemleri kullanılarak hastanın uyuşturulması, işlem sırasında ağrı veya acı duyulmamasını sağlar. İmplant sonrası tolere edilebilir düzeyde sızı duyulmakla birlikte hafif ağrı kesiciler sayesinde önemli bir sorun yaşanmaz.

21 Yorumlar

  1. Vmahcj

    30 Mayıs 2023

    buy clobetasol cream for sale buspar us cordarone 200mg over the counter

Cevap bırakın